in Rollspel

Eget enkelt rollspel

Saxat från ett eget inlägg på social medier:

Min 9åriga son satt och tecknade. När jag sneglade närmare såg jag att det var en dungeon. Med fällor och gångar. Han hade just börjat. När han såg att jag sneglade frågar han om jag ville spela. Självklart satte jag mig ner och han började spelleda mig. Jag fick vapen: ett svärd, ett armborst som skjuter knivar – vilket är bra för närstrid – och en oändlighetssäck. “Ni vet en sådan där som rymmer allt.”

Vi hade bara en T6 men allt eftersom klurade han ut svårighetsgrader för att träffa och uppgifter. Skadan var en enkel T6.

Jag har hittills hittar och dödar två kyklingätande-skelett och tack vare att tärningen visade en etta missade jag en hemlig gång i botten av en kista.

Tillsammans klurade vi ut att man kan få minus på olika färdighetsslag. Ex: Armborstet har en räckvidd på 10m (10 rutor i anteckningsboken) men efter fem meter får jag -1 på min skadetärning.

Detta kommer så klart ändras och diskuteras. MEN vad roligt. Han tänker och klurar. Funderar på vad som är möjligt till skillnad till vad som är roligt osv. Det behövs inte mycket för att spela.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.